menu
person

11:25
Покотилось колесо в металобрухт.

Знаєте такий вираз - кануло в лету? Є в грецькій міфології одна пекельна ріка, що відділяє царство мертвих від світу живих, і ім'я її Лета. Річка забуття. Коли померлий пив з Лети воду, його душа забувала все, що пережила й бачила на землі. Звідси постав вислів «канути в Лету», тобто «піти в небуття, зникнути назавжди». Отже канула в лету ще одна з візитних карток Бурштина (про іншу "візитку" писали раніше), колесо огляду, або як ми всі називали його - "Чортове колесо". Зведене у першій половині 70-х років минулого століття, стало своєрідною візитною карткою Бурштина і разом з іншими атракціонами було популярною розвагою бурштинців та гостей. Бажаючих повитріщатись на Бурштин з "чортового колеса"  було багато, доводилось стояти в черзі аби звільнився котрийсь із чотирьохмісних кошиків.


Давненько колесо вже не крутиться, тополі довкола повиганяли вищі за саме колесо, виду з тієї висоти вже ніякого, а останні роки на цьому атракціоні розважались лише ворони. Та вже нема колеса. Комісія провела експертизу і встановила що  колесо огляду знаходилося в аварійному стані. Трохи мало крен. От тільки невідомо той крен з'явився з старістю чи був ще від спорудження? Дивлячись на зрізи сталевих конструкцій, наче металу ще ніц не бракувало.
Десь тепліла надія, що можна було ще відремонтувати. Але знесли. В Черкасах теж знесли 40-річної давності атракціони, у тому числі і колесо огляду, але там вже встановили нову ланцюгову карусель і планують звести нове сучасне колесо огляду. А у нас?

Переглядів: 1365 | Додав: bostonnews
Всього коментарів: 7
1 step  
0
Навряд чи у нас зведуть нове колесо. Бурштин не Черкаси, куди йому тягатися по розмірах бюджету з обласним центром. А меценатів у нас давно катма, одні спорнсори, а спонсори спонсорують тільки для збільшення своїх доходів. Се ля ві наше. sad

2 Андрюх  
0
Блін... найби було собі... так гарно виглядало, прямо як в Припяті...

3 Руслана  
0
Тепер з сумом виглядаю з вікна свого кабінету. А колись було так весело, грала музика, лунав веселий сміх... Натомість - пустка. Сумно.

4 step  
0
А ще ми не хотіли на ньому кататись за гроші, тільки на халяву або за суму яка не відрізнялась від халяви. Також се ля ві.

5 Руслана  
0
А та ланцюгова карусель? Ми літали на ній аж попід небеса і зачіпали ногами дерева. А на літаках катались тільки ті, хто мав добрі нерви. Там така була відцентрова сила, що потім ще довго ходилось з нахилом нараво. Шкода, що наші діти цього не застали.

6 step  
0
Карусель дійсно була класна. От на літаках треба було мати не тільки міцні нерви але і шлунок :), не раз "пілотам" зле ставало. За літаками не шкодую, надто вони небезпечні були. Справжня літаюча м"ясорубка.

7 ruslana  
0
Але ж було весело.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]