menu
person

21:46
В'яжемо галстук.

Хто не вміє - дивимось, навчаємось і завязуємо.

На фото в заголовку - простий (вільний) вузол «Four-in-hand», як його часто називають, переводиться як «чотири-в-руці». Ця назва пов'язана з однойменним лондонським чоловічим клубом 19 ст. Розділи клубу активно використовували зав'язану в новому дусі довгу краватку, і незабаром, назва клубу стала застосовуватися для позначення цього вузла. Легко зав'язується, підходить для тих, хто тільки вчиться зав'язувати краватку. Краватка: будь-якої довжини, з будь-якого матеріалу. Комірець сорочки: будь-який, але важливо, щоб вузол не був закритий краями комірця.

Віндзор вузол-«динозавр», авторство якого помилково приписується герцогові Віндзорському. Герцог не тільки не винаходив цей вузол, але і ніколи не носив його, вважаючи за краще простий вузол краватки. «Віндзор» — класика серед вузлів краваток, об'ємний. Один з найпопулярніших, але досить складних у виконанні вузлів, який дає ефектні результати. Краватка: використовуючи краватки різної ширини або міняючи положення вузького і широкого кінців краватки, можна добитися необхідного розміру вузла. Комірець сорочки: англійський комірець, куточки якого широко розведені в сторони.



Малий вузол. Інша назва цього вузла — «Східний». Невеликий вузол, який дуже легко зав'язується. Краватка: з тонкої (наприклад, шовковою) тканини. Комірець сорочки: щільно прилеглий. В результаті вийде витончений, але строгий вузол. Цей вузол займає малу частину довжини краватки, що робить його незамінним для чоловіків високого зросту, щоб дотримати головне правило носіння краватки — широкі кінці повинні досягати пряжки ременя.



Напів-віндзор. Самий універсальний і, напевно, найгнучкіший зі всіх вузлів краваток. Він менш об'ємний, чим класичний вузол «Віндзор». Краватка: будь-якої ширини з средньотяжкої тканини (наприклад, з щільного шовку), особливо якщо краватка не дуже довга. Комірець сорочки: будь-який, але особливо гармонійно поєднується з відкритим комірцем, розведеними куточками. Спочатку цей вузол слід зав'язувати стоячи перед дзеркалом. Освоївшись, ти зможеш робити це автоматично, насліпо, і дзеркало буде необхідне тільки для того, щоб надати вузлу потрібну форму, розпрямити або створити бажані складки.



Хрестовий вузол. Може називатися ще «Квадратний», «Італійський» або «Christensen» («Крістенсен»). Зав'язати нескладно. Краватка: з «пухкого» матеріалу кашеміру або з шерсті. Комірець сорочки: високий (4-4,5 см).



Подвійний вузол Інша назва «Принц Альберт». Своєї компактної форми цей цікавий вузол набуває завдяки подвійному зав'язуванню. Навчитися зав'язувати його не складно.
Краватка: з м'якої тканини, легкий, без наповнювача, але не дуже короткий Комірець сорочки: ідеально поєднується з довгими комірцями.



Краватка-метелик. Збираючись на світський прийом можна, звичайно, надіти метелика на гумці, але щоб блищати в будь-якій обстановці радимо все-таки освоїти спосіб зав'язування краватки-метелика. «Зевс-портал» рекомендує: попрактикуй спочатку на коліні — воно має той же обхват, що і твоя шия. Комірець сорочки: крильчатий (стоячий комірець з відігнутими кутами), можливий і простій комірець.



Аскот (шийна чоловіча хустка) Досить широка пов'язка, яку раніше обмотували навколо шиї один або двічі, кінці зав'язували на грудях і скріпляли шпилькою. Якщо в свій гардероб ти збираєшся додати шийну хустку, то пропонований вузол може бути тобі на смак. Він заправляється за комір сорочки, а верхній гудзик обов'язково повинен бути розстебнутий.


Експериментуй, пробуй, вибирай те, що тобі підійде! І не забувай основні правила: для складних вузлів — тонкі тканини, для великих — комірці сорочки з широко розставленими куточками.

Може навіть свій індивідуальний вузол винайдеш?!
 

Схеми завязування галстука також на форумі:http://boston.at.ua/forum/13-3-1
Переглядів: 7339 | Додав: step
Всього коментарів: 1
1 olyasmart14  
0
Спасибо автору за полезную статью)
Важно уметь завязывать галстук всем, даже нам девочкам тоже)
Скажу с уверенностью, парни оценивают это)
Круто когда даришь ему галстук а потом сразу же завязываешь) https://smart-tie.com.ua/product-category/galstuki/ купить галстук Киев Smart Tie
Восторг сразу у молодого человека вызывает это))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]