menu
person

14:41
Продукти, що знижують ризик захворювання на рак.



 На думку вчених, найбільш простим і дешевим способом зменшення ризику захворювання раком є здорове харчування. Ось деякі продукти харчування, регулярне споживання яких допомагає знизити небезпеку захворювання на рак.

Щорічно в світі від раку помирають мільйони людей. Багато дослідників і фахівці-онкологи вважають, що в 60% випадків цих смертей можна було б уникнути, ведучи здоровий спосіб життя.

Часник містить ряд сполук, які можуть допомогти захистити ваш організм від раку, особливо від таких його різновидів, як рак шкіри, товстої кишки та легенів.

Зелень з темними листям

-багате джерело антиоксидантів (каротиноїдів). Вони видаляють з вашого організму небезпечні радикали, не дозволяючи тим спровокувати виникнення раку.



Виноград (або червоне вино) містить хімічний ресвератрол, який є дуже сильним антиоксидантом, здатним запобігти пошкодження клітин.



Зелений чай - до його складу входять флавоноїди, які здатні запобігти або уповільнити розвиток декількох типів раку, включаючи захворювання товстої кишки, печінки, молочної залози і простати.



Томати є джерелом з'єднання під назвою лікопін. Воно допомагає запобігти раку простати, молочної залози, легенів і шлунку.



Чорниця - з усіх видів ягід, чорниця містить найбільшу кількість корисних сполук, які запобігають появі будь-яких видів раку.



Лляне насіння - до його складу входять лігнано, здатні чинити на організм ефект антиоксидантів і блокувати або пригнічувати ракові зміни. Крім того, воно також містить жирні кислоти «омега 3», які можуть допомогти захистити організм від раку товстої кишки. Можна додавати в пироги, печиво, хліб і т.д.



Гриби - багато видів грибів є джерелами корисних речовин, які допомагають організму боротися з раком і зміцнити імунну систему.



Хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, а також звичайна, кольорова і брюссельська капусти містять сильні антиоксиданти, які можуть знизити ризик захворювання.



Цілісні зерна - містять різні протиракові з'єднання, у тому числі антиоксиданти, волокна і фітоестрогени.

Переглядів: 1742 | Додав: step
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]