menu
person

21:52
Найціннішим для печінки є мед


Кожна третя доросла людина має проблеми з печінкою. Симптоми нескладно розпізнати: гіркота в роті, злегка жовті білки очей, болючість при сильному натисненні на праве підреберря, іноді збільшення печінки в розмірах. При таких симптомах нашої печінки потрібна підвищена увага. Ось тільки «любить» вона не завжди те, що ми їй пропонуємо.

Оздоровити печінку можна за допомогою дієти, вегетаріанства. У раціоні повинні бути постійно присутнім морква, капуста, буряк, помідори, гарбуз, кабачки, огірки, петрушка, кріп. Одночасно з цим, не можна забувати і білкові продукти - нежирну рибу, теляче і індиче м'ясо. Добре сприймає печінка також сир, молоко, кефір, йогурт, сир, яйця.

Не любить печінка гострі приправи, тому супи й борщі потрібно варити без них. Салати, рагу слід заправляти рослинною олією. Добре додавати в салати і лікарські рослини: листя кульбаби, подорожника великого, звіробою продірявленого, яглиці, козлятника та ін. Їх можна використовувати не тільки в свіжому, але і в квашеному і сушеному вигляді.

Найціннішим для печінки є мед. Його слід вживати по чайній ложці 2 рази на день. Дуже корисно робити вранці лікувальну гімнастику для очищення печінки: «велосипед», «ножиці», присідання, підскоки. Така нескладна гімнастика розжене застійні явища, зробивши своєрідний масаж печінки. Непогано також побігати підтюпцем хоча б 20-30 хв. на день.

А «недолюблює» наша печінка все мариноване, гостре, копчене, жирне м'ясо, кислу ягоду, спиртне, міцну каву без молока, а також переїдання.
Переглядів: 1431 | Додав: bostonnews
Всього коментарів: 3
1 step  
0
Печінці потрібне гепабене, печінці потрібне гепабене... А печінці треба щоб її господар не бухав biggrin

2 Andy  
0
Печінці треба пива...

3 ruslana  
0
Здивуй печінку - випий води!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]