menu
person

19:56
Mr. Freeman. part 0
 

Mr. Freeman (Містер Вільна Людина) — головний персонаж серії чорно-білих анімаційних роликів, які вперше з’явилися на YouTube 21 вересня 2009 року, та завоювали неабияку популярність в Інтернеті [1]. Основний зміст роликів — монологи, що в жорсткій формі критикують спосіб життя сучасного обивателя [2]. На даний момент (4.04.2010) вийшло 9 епізодів серіалу, сумарна кількість переглядів — понад 6 мільйонів.
Достовірної інформації про творців серіалу немає, але існують більш чи менш правдоподібні версії. Технічний професіоналізм анімації та озвучення змушує припускати, що творець Фрімена не одинак, а організований колектив. У перших серіях мультфільму Mr. Freeman голосом та інтонацією нагадує відомого радіоперсонажа Френкі („Френкі-шоу" на радіо „Срібний Дощ")[3]. Дякого поширення набула гіпотеза, що Freeman’а, як і Френкі, озвучував актор Вадим Демчог. Йому ж часто приписують створення самого персонажу. Деякі шанувальники мультфільму сприймають це припущення скептично.
Серії мультфільму містять безліч різних „символів" і натяків, наприклад, Фрімен може поставати в образі, що містить стереотипні риси будь-яких конкретних особистостей, деяких соціальних груп (наприклад, при фразі „Я сам себе створив. Сам собі усе підпорядкував" Фрімен стоїть на п’єдесталі у шапці-трикутному капелюсі, тримаючи руку на рівні грудей, що викликає асоціації з божевільним, що страждає манією величі і вважає себе Наполеоном). У серіях присутні також „25-ті кадри", які є елементами якогось більшого зображення. Крім того, незначні на перший погляд деталі, як, наприклад, цифри 21.12.12, у які перетворюється „кардіограма" у першій серії, за фактом є датою кінця світу за календарем Майя. Ці та багато інших деталей живлять безліч версій щодо особи Фрімена та його цілей.
15 квітня 2010 у Берліні на міжнародному конкурсі блогів The Best of Blogs щоденник „Містер Фріман" був визнаний „Кращим відеоблогом"
Переглядів: 958 | Додав: step
Всього коментарів: 1
1 ruslana  
0
Ну, не знаю, мені таке не до вподоби. В тексті зміст є, цікаво послухати, а от відео викликає негатив. Але це, моя суб'єктивна думка.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]