menu
person

19:52
Куди виїхали таргани.

Останнім часом часто лунають розмови що у Бурштині щезли таракани. Гарячі голови одразу вибудовують сенсаційні теорії і звичайно валять все на тих хто їм не довподоби:
- Це вони! Це вони у всьому винні.
Найпоширеніші версії дві. Перша це повсюдне захоплення євроремонтами. Тобто від усієї хімоти, що міститься в сучасних будівельних матеріалах та сумішах, і вивелись таргани. Уявіть якщо це правда, ми ж теж живемо в тих шпакльованих стінах, обклеєних вінілом або пофарбованих хто зна якою фарбою. Зараз навіть стали говорити, якщо у твоїй оселі ще живуть таргани, то це не дуже і зле. Значить живеш в екологічно чистому середовищі.
Друга - збудована в центрі міста телевежа, випромінення якої не довподоби рудим комахам. Знову ж таки, якщо шкодить їм то шкодить і нам. Такої думки також велика частина бурштинців. Але як воно є насправді - невідомо. 

Цитата з мережі (вибачте, не запам'ятав звідки)
Несподіване зникнення рудих тарганів чи пруссаків з багатьох місць їх постійного проживання насторожує навіть тих, кому вони сильно дошкуляли. Ситуація дуже вже нагадує втечу щурів з тонучого корабля. 
Існує безліч версій про причини зникнення тарганів:

1. Поліпшення санітарного стану на продуктових складах і в магазинах завдяки вдосконаленню упаковки продуктів.
2. Масове використання сильнодіючих отрут з тривалою дією.
3. Низькочастотний шум підприємств і навіть дзвін дзвонів численних відновлених храмів.
4. Різкі запахи від пластмасових виробів, меблів, шпалер, лінолеуму.
5. Найбільш правдоподібною версією вважається зникнення тарганів через високочастотного мобільного зв'язку. Причому, в Росії, де діють старі стандарти GSM та GPRS, жертвами стали саме таргани. Іншим країнам, де поширені стандарти третього покоління (UMTS і CDMA 2000), пощастило менше - там масово гинуть медоносні бджоли.

Проте, фахівці повідомляють, що причин для занепокоєння немає: тарганів просто стало менше, але вони не зникли повністю.

Переглядів: 1754 | Додав: bostonnews
Всього коментарів: 4
1 step  
0
Останнім часом побільшало пустоголових, певно таракани туди переселились. А ті що не влізли, окопались в моїй квартирі. І живу я метрів 200 від телевежі, і ремонт потроху з шпаклівками роблю, а їм хоч би що. Навіть трійло ніяке на них не діє. Екологічно чиста квартира biggrin

2 VENT  
0
В мене таракани пропали пару років назад, тепер знов з’явились.
Вони валялись-адаптувались під підлогою до вежі, євроремонту, ...

3 step  
0
Екологигічно- чиста квартира biggrin biggrin biggrin

4 step  
0
Таргани повертаються. Багато хто в Бурштині помітив що тарганів раптом побільшало, мабудь вже адаптувались і пішли в наступ. Їм до лямпи всіляки мобільні вишки та ремонти з шпаклівками. smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]