menu
person

22:33
Авіамодельний спорт в Бурштині відродиться?

З приходом нової влади у місті відбуваються постійні пертурбації. Народу ніколи не догодиш, взимі хочуть літа, літом зими і т.д. і т.п. Так і в Бурштині населення при старій владі бурчало що мер ніц не робить а на нового мера наїзджають нащо він то робить. Ну то таке, ліричний вступ. В далекі совєтські 70-80-ті в Бурштині була сильна команда авіамодельного спорту. Про історію гуртка вже було написано на нашому порталі:  "Авіамоделізм живий".


З приходом незалежності авіамодельного гуртка фактично нестало. В державі панував тотальний деребан. І інструментальну базу гуртка теж е-е-е... десь поділось все. 
Майже все. Колишньому керівникові гуртка, Познякову О. все ж таки вдалось зберегти деякі моделі, літературу, нагороди. Його вже ніхто не фінансував,  залишки гуртка кочували по палаці культури "Прометей" все в менші та менші кімнати. Авіамоделка існувала тільки завдяки зусиллям О. Познякова, на його власні кошти та кошти пари ентузіастів, більше як їхнє особисте хоббі. Раніше школярів навала була така що доводилось ділити на групи, а тепер ніхто з дітлахів не приходив.  Ввірвалась інформаційна нитка. Час йшов і вже мало хто міг згадати що то таке авіамоделізм. 
Отже з приходом нової влади...
Новий мер вирішив відродити славу Бурштинських авіамоделістів і зацікавити сучасних школярів таким захоплюючим технічним спортом як авіамоделізм. За скромні виділені кошти вже придбано деякі інструменти та механізми, матеріали. Керівником та ентузіастом авіамодельної справи залишається Позняков Олександр і чекає на молоде покоління таких же ентузіастів.
Який вигляд має сучасний авіамодельний спорт  можна судити по наступним фото.






Переглядів: 1190 | Додав: bostonnews
Всього коментарів: 2
1 Андрій  
0
Я б і сам туди ходив з задовлоненням, але дізнався про те, що таке існує в Бурштині лише зараз... Як туди приєднатися?

2 step  
0
Олександр Позняков залишив інформацію про години роботи гуртка на прохідній "Прометея". Попередньо у мене така інфа:
Субота з 12.00
Неділя з 14.00

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]