menu
person

22:16
«Свято ковалів-2009».

Нині довелось побувати у Івано-Франківську у справах, і вільних пів години вирішив присвятити ковальському мистецтву, про фестиваль якого вже балакають давненько.

Він зібрав у Івано-Франківську ковалів з усього світу.  Це VII Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. Кажуть у ньому беруть участь майстрів з 24 країн світу.

Тут представники ковальських шкіл Англії, Австрії, Швеції,  Литви, Іспанії, Німеччини, Нідерландів, Польщі,  Білорусі, Бельгії, Фінляндії, Франції,  Норвегії, Росії. Представлені на виставці роботи заворожували красою стрімких металевих ліній. 


Нині на «сотці» має бути встановлене чотириметрове «Дерево щастя». Його виготовили ковалі спільно, під час минулорічного фестивалю.

Там вже раніше встановили металеві твори «Букет майстрів» і «Великоднє сонечко».  На сьогоднішньому фестивалі також спільно виготовлятимуть декоративну композицію схожу на стару кузню. Основа цієї композиції – старе, ще австрійське ковадло.

Виготовлять листочки і плоди, які передадуть у далеку Австралію, де місцеві ковалі створять пам’ятне дерево на вшанування цьогорічних жертв пожеж на цьому материку.

null
null
null

9 травня, на фестивальній площі відбудеться ковальське весілля пари з півдня Франції – Мартіна і Патріки. Пройде також і показовий лицарський турнір.
null
null
null
null
null
null


Переглядів: 808 | Додав: step
Всього коментарів: 1
1 РУСЛАНА  
0
Також недавно побувала у Франківську і звернула увагу на красиві ковальські роботи в центрі міста.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]