22:52 Слабкоалкогольні напої складаються... з отрути? | |
Бензоат натрію (E211) – білий кристалічний порошок. У промислових масштабах отримують з нафти. Як консервант бензоат натрію використовується не тільки в газованих напоях, але і в деяких маринадах і сосисках. Продукти, що містять бензоат натрію і кальцію, не рекомендується вживати астматикам і людям, чутливим до аспірину. Діоксид вуглецю (Е290) – безбарвний газ з кислуватим смаком. Для промислових потреб отримують при обробці вапняку кислотою. Використовується для виробництва газованих напоїв і в системах охолоджування холодильників. Рідкою вуглекислотою заправляють вогнегасники. Цитрат натрію (Е331) – подкислитель, отримують хімічним шляхом з лимонної кислоти. Окрім харчової промисловості, використовується для зберігання крові, перешкоджає її згортанню. Е445 – стабілізатор, емульгатор. Речовина, завдяки якій рідина весь час залишається однорідною, не розпадається на складові. Використовується також при виробництві шампунів, гелів для душу і інших косметичних засобів. Е338 – ортофосфорна кислота. Залежно від концентрації застосовують для виробництва фосфорних добрив, в харчовій, текстильній, скляній промисловості. Просочення деревини ортофосфорной кислотою і її солями роблять дерево негорючим. На цій основі зараз проводять вогнезахисні фарби, негорючі плити, пінопласт та інші будівельні матеріали. Е150d – різновид карамелі, здобувається з різних видів цукру при термічній обробці. Може викликати роздратування шлунково-кишкового тракту. E307 – різновид вітаміну Е. Является антиоксидантом – оберігає продукти від прокисання. Здобувається з рослинного масла. Наталія Банківська, дієтолог Державного науково-дослідного центру проблем гігієни живлення: – У жодному випадку не вживайте слабкоалкогольні напої на голодний шлунок. Інакше легко заробити гастрит або отримати загострення всіх хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Також після вживання слабкоалкогольних напоїв можуть виникнути жовчні коліки і запалення підшлункової залози. Дуже не рекомендую змішувати слабкоалкогольні напої сильнішими за змістом спирту. Вадим Шипулін, науковий директор українсько-німецького гастроентерологічного центру: – Слабкоалкогольні напої – продукт прогресу хімічної промисловості. Вони є лише смаковим замінником і повністю ненатуральні. Споживання таких напоїв у великій кількості шкодить здоров'ю. Слабкоалкогольні і газовані напої викликають огрядність, порушують обмін речовин. До того ж це посилене навантаження на печінку. Людям, страждаючим підвищеною кислотністю, вуглекислий газ, що міститься в слабкоалкогольних напоях, протипоказаний. Можливі сильні печії. gpu.ua | |
Переглядів: 1162 | |
Всього коментарів: 1 | ||
| ||